Evenementen in Eindhoven

Op deze pagina willen wij u op de hoogte houden van leuke evenementen die plaats vinden.

Schaatsen op de markt in Eindhoven

datum 2018 nog niet bekend.

Misschienkan er weer geschaatst worden op de Eindhovense Markt. Rond de feestdagen staat daar dan weer de kunstijsbaan waar iedereen gebruik van kan maken. Schaatsen kan er tot en met zondag 7 januari.

Gebruik van de ijsbaan kost (inclusief de huur van schaatsen) 5,50 euro. Ook is er een strippenkaart van 27,50 euro waarmee zes keer geschaatst kan worden.

Gedurende de weken dat de ijsbaan er staat zijn er ook diverse evenementen.  Bij de ijsbaan is ook een terras.

 

Dutch Design Week

20-28 oktober 2018

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

 

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Programmalocaties zijn de Witte Dame, Strijp-S (waaronder het Veem, het Klokgebouw en Microlab), Sectie-C, de TU/e, het Designhuis, TAC (Temporary Art Centre) en tal van kleinere locaties in de binnenstad. Kenmerkend zijn de Design Rides, waarmee gratis van en naar Dutch Design Week locaties kan worden gereden.

Glow Eindhoven

10 t/m 17 november 2018

Het GLOW Festival is een Eindhovens festival waarop kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland lichtkunst- en designtoepassingen tonen die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën, zoals computers, sensoren, animaties, maar ook bekendere projectietechnieken.

Het festival is een openluchttentoonstelling waarbij kenmerkende gebouwen en locaties met kunstlicht worden belicht. Tijdens het eerste festival waren in de stad en op de oevers van de Dommel kunstwerken te zien.
De wandelroute is 5 km.

 

Lichtjesroute 2018

18 september tot en met 14 oktober 2018

Ieder jaar vindt in Eindhoven de Lichtjesroute plaats. In deze periode zijn de straten van Eindhoven omgetoverd in een sprookjesachtig decor dankzij de duizenden lampjes. De ornamenten beelden onder andere voorwerpen, bouwwerken en dieren uit.
De lichtjes route is ter nagedachtenis aan de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944. Het doel van de lichtjesroute is het in stand houden van de herinnering aan de bevrijding van Eindhoven, met het uitbeelden van herdenking en vrijheid maar ook van de illusie van Sprookjes in licht.
De lengte van de lichtjesroute is 22 km. Dat maakt de lichtjesroute een echt uitje voor gezinnen en families, de vrolijke figuurtjes zijn bijzonder intrek bij kinderen.

Tijden lichtjesroute 2018:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 19.00 tot 22.30 uur Vrijdag, zaterdag van 19.00 tot 23.30 uur.

Marathon van Eindhoven

13 en 14 oktober 2018

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018 vindt de 35ste editie van de Marathon Eindhoven plaats. Vorig jaar stond een recordaantal van ruim 24.000 deelnemers aan de start van het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Alle lopers worden altijd enthousiast aangemoedigd door de 200.000 toeschouwers langs de verschillende parcoursen.

Marathon Eindhoven wordt voor het eerst een tweedaags sportfeest

De populaire 10km-loop wordt verplaatst naar zaterdagavond. Hierdoor kunnen de deelnemers nu veel meer genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. Voorlopig staat de start gepland om 19:30 uur en wordt de deelnemers een parcours aangeboden dat vanuit het centrum grotendeels over Strijp-S loopt.
Deelnemers komen van over de hele wereld; maar liefst 43 verschillende landen in totaal. Iedere loper heeft zijn of haar eigen verhaal en ambities. Van de fanatieke lopers gebrand op het lopen van een nieuw PR tot de plezierlopers genietend van de sfeer in de stad.

Uw makelaar en evenementen in Eindhoven

Naast het verkopen van huizen en appartementen, bezoekt Wim Lamot vaak Dutch Design Week Eindhoven, Glow Eindhoven en diverse festivals en evenementen. De lichtjesroute passeert op 100 meter afstand van zowel het appartement waar Wim gewoond heeft als het huis waar Wim nu woont. Daarnaast heeft Wim ook een keer succesvol deelgenomen aan een afstand van de Marathon van Eindhoven. Met een beetje mazzel kan Wim goed meepraten over evenementen die plaatsvinden in de buurt van uw huis of appartement.